Over Mij

Ik ben Jenneke, tekendocent op een VMBO en meditatiecoach. Met Seiza bied ik workshops aan waarbij ik mijn twee grote liefdes, creativiteit en meditatie, wil delen met anderen.

Een aantal jaren geleden is het zaadje voor Seiza gelegd, toen ik een Mindfulnesscursus volgde. Toen ik regelmatig begon te mediteren, leek het alsof er in mijn hoofd ineens ruimte ontstond voor nieuwe ideeën. Met deze ervaring in mijn achterhoofd heb ik in 2015 een opleiding tot Meditatiecoach aan de Aspi in Krommenie afgerond. Daar ontdekte ik dat niet alleen mijn liefde voor creativiteit wil doorgeven, maar ook mijn liefde voor meditatie, voor mij onlosmakelijk verbonden met elkaar.

 

 

“Creativity is contagious, pass it on”

“Creativiteit is besmettelijk, geef het door”

        -Albert Einstein

 

Ervaring en opleiding

Vanaf 2003 ben ik werkzaam in het onderwijs als tekendocent op het VMBO. Hier heb ik jarenlang ervaring opgedaan in het creëren van uitdagend lesprogramma’s en het werken met groepen. Maar vooral leer ik van het lesgeven  hoe mooi het is om anderen te steunen in hun ontwikkeling en kennis en ervaring te delen. In 2009 heb ik de Masterclass interne begeleiders onderwijsontwikkeling van het APS afgerond, om daar nog meer inhoud aan te kunnen geven.

Nadat ik in 2013 een mindfulness cursus heb gevolgd, heb ik me verdiept in Feng Shui, een vorm van Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij je je aandacht richt op het beÏnvloeden van de Chi, de levensenergie, in je omgeving. In 2014 heb ik mijn diploma van Civas in ontvangst mogen nemen.

In 2015 volgde het diploma Meditatiecoach van de Aspi. Hier heb ik een breed scala aan meditatiemethodes tot mij genomen en geleerd om een goed afgerond programma samen te stellen voor kleine en grote groepen.

Daarnaast beoefen ik al enige jaren Tai Chi en Chi Kung/Qi Gong, waar in mijn ervaring meditatie en de ontwikkeling van innerlijke kracht samenkomen.

Op dit moment volg ik een studie Touch for Health die ik dit jaar hoop af te ronden. Ondertussen kijk ik al weer uit naar nieuwe verdieping.